Βρεθήκαμε αρκετές φορές μέσα στο καλοκαίρι, πάντα πρωινές στιγμές. Διερχόμασταν απλώς τις απογευματινές και βραδυνές, όπου και ο κόσμος ήταν πολύς. Το πρωί όμως η απορρέουσα ατμόσφαιρα είναι ασυναγωνιστη! Σοφιστικέ καφές στην πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους μακριά από αυτοκίνητα και πολλούς θαμώνες!
Στα πολύ θετικά η τοποθεσία, η αισθητική και διακόσμηση τόσο στην μπάρα στο εσωτερικό, όσο και κυρίως στο ρετρό εξωτερικό, όπου κάθε γωνιά διαθέτει διαφορετικής αισθητικής καθίσματα, πότε εξαιρετικές σε απορροφητικότητα πολυθρόνες, πότε το εσωτερικό ενός...μισού Σκαραβαίου της Volkswagen, πότε περισσότερο γήινα τραπεζοκαθίσματα.
Θέμα καθαριότητας δεν τίθεται, αρνητική εντύπωση την Κυριακή, 30/8 κατά τις 10-11 μας έκανε η καθυστέρηση εξυπηρέτησης και η πολύ "κρύα" προσέγγιση από την εμφανίσημη κοπέλα που σέρβιρε, η οποία κατά την αναζήτησή μας ώστε να πληρώσουμε, "συνελήφθη" στο εσωτερικό (!!!) του καταστήματος, να καπνίζει ακουμπώντας στην μπάρα για...να κάνει διάλειμμα μετά από το πολύ μία ώρα ανάληψης υποϋπηρεσίας με...2-3 τραπέζια γεμάτα στο σύνολο! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!
Σε κάθε περίπτωση διαφαίνεται ξεκάθαρα πως οι ιδιοκτήτες και κυρίως η κοντοκουρεμένη ξανθιά με τα τατουάζ στην μπάρα ΔΕΝ ενδιαφέρεται να εξυπηρετήσει σωστά, με προθυμία, χαμόγελο, καλωσόρισμα κτλ τις πρωινές ώρες και πως το κατάστημα προτρέπει με τη στάση του τις απογευματινές και βραδυνές ώρες, λόγω εξαιρετικά δημοφιλούς σημείου για περιπατητές και προσκυνητές, καθώς βρίσκεται μπροστά από θαυμάσιο ιερό, ιστορικό, ορθόδοξο ναό!
Βρεθήκαμε σχεδόν 4 διαδοχικά πρωινά, ποτέ δεν ανταπάντησε στον χαιρετισμό μας, ποτέ δεν μας εξυπηρέτησε με προθυμία, παρά μόνο ένας ψηλός νεαρός καθημερινή, ο οποίος απαντούσε "παρακαλώ" διακριτά!
Επίσης μπορούμε να πούμε πως η επαναληψιμότητα στην ποιότητα, τεχνική και μεράκι για την παραγωγή ενός espresso δεν προϋποτίθεται, στον...2ο ερχόταν ένα "ζουμί" χλιαρό, με κουνημένο καϊμάκι-κρέμα και ξεκάθαρη τη διάθεση από την ξανθιά παραπάνω με τα τατουάζ...να σηκωθούμε και να φύγουμε! Όχι εμείς προσωπικά,γενικά κάθε πελάτης το πρωί!
Το κατάστημα είναι από τα πιο όμορφα του ιστορικού κέντρου της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, προσπαθήστε να παρακάμψετε την έλλειψη καλής εξυπηρέτησης και απολαύστε π.χ. ένα πρωινό μετά από μία φωτογράφηση και περπάτημα στα σοκάκια του Ναυπλίου!
Ένα άλλο θέμα προς επανεξέταση είναι η καθαριότητα και η υφή-κατάσταση των καταλόγων, οι οποίοι δείχνουν εξαιρετικά ταλαιπωρημένοι , τσαλακωμένοι, κάποιοι βρώμικοι και βαριοί με όλα τα ένθετα μέσα....Οι σερβιτόροι πάντως φορούν συνεχώς μάσκα, για όσους αυτό σημαίνει κάτι!
Αν μπορούσα να διευθύνω αυτό το μαγαζί για μία εβδομάδα, θα εισέπραττα διπλάσια κέρδη προσφέροντας τριπλάσια απόλαυση και ξεκούραση στους πελάτες! Γιατί πολύ αμφιβάλλω αν μπορεί να διατηρήσει "θαμώνες"!
3/5 αστέρια για την εξυπηρέτηση και τον απαράδεκτο δεύτερο πορχειροφτιαγμένο καφέ! Ας είναι όμως, αυτό που ήθελα να παρω από αυτο το μέρος, το πήρα πάνω από 5 φορές. Και το τελευταίο που ήθελα ήταν να είναι σωστός ο espresso..... Ευτυχώς.....κρίμα!