Λοιπόν, δεν θα μπω στη διαδικασία της συζήτησης για το αν οι συνταγές είναι αποκλειστικά Κρητικές ή όχι. Θεωρώ ότι είναι μια χαζή συζήτηση γιατί κάθε φορά που πάω Κρήτη 30 χρόνια τώρα και μεταξύ τους τσακώνονται για κάποιες συνταγές. Εγώ αυτό που θα πω είναι ότι έφαγα υπέροχα, δοκίμασα πράγματα μοναδικά και ένιωσα στο μαγαζί όμορφα με ανθρώπους που με κοιτούσαν με χαμόγελο.
Όμορφος χώρος, απλός, φωτεινός και λειτουργικός.
Δοκιμάσαμε ωραιότατο απάκι, ωραία μαραθόπιτα και εξαιρετική φαβέτα στα πρώτα. Η παλαιωμένη γραβιέρα επίσης ήταν πολύ καλή. Πήραμε επίσης σαλάτα Καπλάνι και Σταμναγκαθοσαλάτα. Και οι δύο τεράστιες και υπέροχες. Από τα κυρίως οτιδήποτε πήραμε ήταν από πολύ καλό ως εξαιρετικό. Γαμοπίλαφο που μου θύμισε την υπέροχη Κρητική φιλοξενία, μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ εξαιρετικό, φουρνιστή πανσέτα πολύ καλή με υπέροχα ξεροψημένη κρούστα, κότσι πρόβειο λουκούμι και κορτεζίνα (χοιρινά στηθόπλευρα) πολύ καλό. Μόνο τα σχιουφιχτά με μπέρδεψαν στο στόμα. Το αλεύρι χαρουπιού είναι κάπως ιδιαίτερο και νομίζω ότι έλειπε η ένταση στο στόμα, ίσως επειδή στη σάλτσα υπήρχαν απαλά υλικά όπως το κολοκύθι, ντοματίνια, ανθότυρο. 2-3 άτομα είχαμε την ίδια αίσθηση χωρίς να σημαίνει ότι δεν ήταν ωραίο πιάτο. Όλες οι μερίδες χορταστικότατες και πληθωρικές όπως και η Κρητική φιλοξενία. Εννοείται ρακή στην αρχή και στο τέλος και στα γλυκά ωραία καρυδόπιτα, πορτοκαλόπιτα και μαστιχόπιτα. Αγγίξαμε τα 30€/ το άτομο αλλά με 2 μπουκάλια κρασί (χώρια τις ρακές...) και πραγματικά σκασμένοι από το φαγητό.
Γενική εικόνα; Εξαιρετικό μαγαζί, σωστές πρώτες ύλες, ενδιαφέρουσες συνταγές με σεβασμό στην Κρητική παράδοση, άψογο σέρβις, τιμές ανάλογες της ποιότητας. Σίγουρα θέλω να ξανάρθω.