Συνηθίζω να εμπιστεύομαι τις κριτικές στο tripadvisor γιατί θεωρώ ότι είναι ειλικρινείς από την κοινότητα των ταξιδιωτών που θέλουν να βοηθήσουν άλλους ταξιδιώτες να κάνουν τις επιλογές τους (σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, κλπ). Μέχρι τώρα είχαν επιβεβαιωθεί οι κριτικές τις οποίες είχα λάβει υπόψη μου για...άλλες μου επιλογές.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, δεν μπορώ πραγαματικά να καταλάβω πως η δική μου εμπειρία από την επίσκεψή μου στο εστιατόριο να είναι τόσο διαφορετική από τις άλλες. Θα μου πεις, η γεύση είναι κάτι αρκετά υποκειμενικό και θα συμφωνήσω σε ένα βαθμό, Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια στοιχεία τα οποία είναι αντικειμενικά, όπως περιγράφω παρακάτω:
Καταρχήν, έκλεισα τραπέζι τηλεφωνικά γιατί στις κριτικές έλεγαν ότι αν δεν κλείσεις από πριν δεν βρίσκεις αν πας κατευθείαν εκεί, Αυτό σημαίνει δεν είχα δει καν που βρίσκεται ο εστιατόριο.
Λοιπόν, η πρώτη κακή εντύπωση όταν έφτασα εκεί: Το εστιατόριο βρίσκεται σε ένα από τα στενά σοκάκια της Χώρας της Κέρκυρας, το οποίο δεν είναι κατ' ανάγκη κακό (κι άλλωστε μέσα στη Χώρα πολλά μαγαζια είναι σε στενά σοκάκια). Το ότι όμως σε βάζουν να κάτσεις σε ένα τραπέζι στο σοκάκι κολλημένο στον τοίχο και από πάνω από το πιάτο σου να κρέμονται ένα σκουριασμένο Air Condition (το οποίο μπορεί να στάξει σκουριά στο πιάτο σου) καθώς και μια σειρά από πολλές γλάστρες που, αν δεν πέσουν στο κεφάλι σου, στην καλύτερη να στάξουν από το πότισμα που έχει γίνει κάποια στιγμή. Δε λέω δε για το φοβερό σωλήνα που κατεβαίνει κάθετα στον τοίχο και κάποια στιγμή, εκεί που τρώγαμε ακούσαμε το χαρακτηριστικό ήχο που κάνει η αποχέτευση όταν περνάνε τα διάφορα μέσα από το σωλήνα....
Επίσης, ιδιαίτερα ενοχλητικό και επικίνδυνο εν μέσω πανδημίας Covid-19 ήταν το γεγονός ότι ο κατάλογος του εστιατορίου ήταν κολλημένος ακριβώς δίπλα σε μια από τις καρέκλες του τραπεζιού, με αποτέλεσμα όλες οι παρέες που σταματούσαν να δουν τον κατάλογο και να συζητήσουν για τις επιλογές, συζητούσαν ουσιαστικά πάνω από το πιάτο μας (και δυστυχώς οι περισσότεροι που περνούσαν δεν φορούσαν μάσκα). Όλη δε η συζήτηση των υποφήφιων πελατών με το σερβιτόρο σχετικά με τη μη-διαθεσιμότητα τραπεζιού γινόταν κι αυτές στο ίδιο σημείο (δηλαδή, πάνω από το κεφάλι και το πιάτο μας).
Αυτά για τον χώρο... Πάμε τώρα στα φαγητά:
Μεταξύ άλλων, παραγγείλαμε μια μακαρονάδα με θαλασσινά... Δεν μας έφεραν όμως μαζί και τον πυροσβεστήρα να σβήσουμε τη φωτιά που άναβε όταν έτρωγες το ατελείωτο πιπέρι (ή άλλη καυτερή ουσία) που είχε μέσα.
Επίσης, παραγγείλαμε πένες με 4 (τέσσερα) τυριά... Για να επιβεβαιώσει κάποιος ότι υπήρχε έστω και λίγο τυρί από τα 4 (τέσσερα) τυριά που θα έπρεπε να έχει, θα έπρεπε να στείλει το πιάτο για χημική ανάλυση μπας και βρουν ίχνος τυριού... Όσον αφορά στην ποσότητα, ούτε αυτή ήταν ικανοποιητική (...και μιλάμε για ζυμαρικά που δεν κοστίζει να βάλεις 1-2 παραπάνω στο πιάτο).... Αφού φάγαμε, σκεφτόμασταν να πάμε να φάμε και κανένα σουβλάκι μπας και χορτάσουμε.
Όσον αφορά στις τιμές; Πολύ ακριβές γι' αυτό που σου πρόσφεραν.
Πραγματικά, μεγάλη απογοήτευση!Περισσότερα