Επισκεφτήκαμε το Botrinis με σκοπό να έχουμε την καλύτερη γαστρονομική εμπειρία μέχρι τώρα. Και δικαιωθήκαμε. Το εστιατόριο αξίζει κάθε ευρώ, καθώς η ατμόσφαιρα, ο χώρος, το προσωπικό και κυρίως το φαγητό είναι εκπληκτικά. Ο Έκτορας Μποτρίνι είναι ο πιο επιδραστικός chef της γενιάς του και...το εστιατόριο του αποτελεί ένα κόσμημα για την Ελληνική γαστρονομία. Ιδιαίτερα καλή εντύπωση μας έκανε πως ήρθε και ο ίδιος να μας χαιρετήσει αλλά και πως μαγείρευε στα πίατα, όπως βλέπαμε στην κουζίνα, και συνέβαλλε έτσι στην εμπειρία που απολαύσαμε. Το προσωπικό πολύ έμπειρο και καταρτισμένο, μας συμπεριφέρθηκε άψογα. Το μενού ξεκίνησε με το Μακαρόν Άγριων Μανιταριών. Το συγκεκριμένο πιάτο θύμιζε πολλές μνήμες, ίσως από γιαγιά, η κάτι παρεμφερές. Πάντως ήταν μια πολύ υποσχόμενη αρχή. Στη συνέχεια το Καπνιστό χέλι με φάβα, αποθέωσε το χέλι, και ήταν άλλη μια γευστική μπουκιά. Έπειτα το τρίτο πιάτο, ο Γαύρος από την Πάρο, θύμιζε πράγματι θάλασσα, καθώς όσο το γευόμουν μου ερχόντουσαν αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια σε νησία και τα ωραιότερα ψάρια που έχω δοκιμάσει. Το επόμενο πιάτο ήταν η Carbonara του έκτορα και ως λάτρης της Καρμπονάρας ήλπιζα να εντυπωσιαστώ. Αυτό πράγματι συνέβη, καθώς το πιάτο ήταν απίστευτο και η κοιλιά ξιφία αντι για Guanciale ήταν πανέξυπνη και ιδιαίτερα νόστιμη. Μετά δοκιμάσαμε την Ρέγγα, η οποία ήταν κρυμμένη μέσα σε ένα ποτήρι με άλλα υλικά και εκεί υπήρξε ένα παιχνίδι για να βρούμε σε ποιο σημείο κρύβεται η Ρέγγα, το οποίο μας ψυχαγώγησε αρκετά. Τότε ήταν το σημείο που δοκιμάσαμε το ψωμί του, το οποίο αν και το Χαρούπι ήταν πολύ ωραίο, το περίμενα καλύτερο και αντί για λάδι και αλάτι θα προτιμούσα να συνοδευτεί με βούτυρο. Ακολούθησε το πιάτο με το ταρτάρ, το οποίο δυστυχώς ήταν απογοήτευση, δεν κόλλαγε καθόλου με το υπόλοιπο μενού, μπορείς να βρεις κάτι αντίστοιχο στα περισσότερα μαγαζία. Ήταν νόστιμο αλλά δεν είναι για Michelin εστιατόριο. Ύστερα από αυτό το πιάτο όμως, γευτήκαμε την εκπληκτική παλαμίδα η οποία μας άφησε άφωνους και αμέσως ξανασυνειδητοποίησαμε που ήμασταν. Στη συνέχεια δοκιμάσαμε το Gastro Esperanto, που ήταν πίτα από κολοκύθι και αποτέλεσε ένα πολύ ωραίο γαστρονομικό πιάτο, σπάνιας ομορφιάς. Εκείνη τη στιγμή ήρθε το κυρίως πιάτο που ήταν ο Κόκορας, το οποίο είναι ίσως το καλύτερο πιάτο που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα σε εστιατόρια. Είχε κυριολεκτικά όλες τις γεύσεις που μαρέσουν συγκεντρωμένες σε ένα πιάτο. Είχε τη μορφή ρολού που απαρτιζόταν από πολλά κομμάτια του κόκορα, συνοδευόμενος από τρούφα. Κάπου εκεί ήρθε η ώρα για τα επιδόρπια, όπου στην αρχή δοκιμάσαμε τα ροδάκινα μέσα σε ένα γλυκό που θύμιζε γλυκό του κουταλιού και έβγαζε πολλές νοσταλγικές μνήμες. Το δεύτερο γλυκό ήταν η Σοκολάτα η οποία ήταν και αυτή μαγική και ιδιαίτερα χορταστική. Τέλος η γαλατόπιτα αποτέλεσε άλλο ένα σημείο για το εστιατόριο, καθώς έκλεισε την βραδιά μας με τον πιο γευστικό τρόπο που θα μπορούσε και μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους.
Συνοψίζοντας, το Botrini's είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και αποτελεί μια εμπειρία ζωής που συνιστώ ανεπιφύλαχτα να ζήσετε. Μέχρι πρότινος νόμιζα το "πιάτα που ξυπνάνε αναμνήσεις", ήταν υπερβολή γιατί δεν το είχα ξαναζήσει, όμως σε αυτό το εστιατόριο ένιωθα στα περισσότερα πιάτα να ξυπνάνε αναμνήσεις και γεύσεις που με συνεπείραν. Θα το ξαναεπισκεφτώ σίγουρα.Περισσότερα