Έχω δει δείπνο σε πολλά Michelin - πρωταγωνιστές γαλλικών εστιατορίων σε όλο τον κόσμο και ο Le Normandie είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους. Chef Arnaud Dunand - Sauthier κατανοεί πραγματικά τα συστατικά και αναδεικνύει τις γεύσεις στην τελειότητα. Το φαγητό δεν θεωρείται οπτικά εκθαμβωτικό,...αλλά υπάρχει τόσο πολλή δημιουργικότητα που διεισδύει με το συνδυασμό γεύσεων σε κάθε ικανοποιητικό δάγκωμα.
Κάθε πιάτο παρουσιάζεται με φαινομενική απλότητα, αλλά κατά την προετοιμασία έχουν ληφθεί εξαιρετικά υψηλά πρότυπα φροντίδας. Η εξαιρετική γεύση του σύνθετου εκκινητή της ταρτάρας τόνου, του αχινούς και του αρνιού ήταν εξαιρετική. Το πιο αξέχαστο πιάτο για μένα ήταν το σουσάμι, το οποίο ενισχύει και συμπυκνώνει τη γεύση του σησαμιού και με οδήγησε σε μια νέα εκτίμηση του απλού σπόρου σουσάμι. Το μόνο πιάτο που απέτυχε να εντυπωσιάσει ήταν το ψητό kinmedai, καθώς τα ψάρια δεν ήταν πολύ φρέσκα.
Ακόμη και το ψωμί και το βούτυρο ήταν θεϊκά. Η μπαγκέτα ήταν τέλεια και το sourdough ήταν ένα από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει, μαλακά και μασώμενα με ένα λεπτό και τραγανό φλοιό. Το βούτυρο του φαγόπυρου ήταν εκπληκτικό - το φρυγμένο φαγόπυρο προσέφερε και ένα ισχυρό άρωμα φαγόπυρου και αντίθετη υφή στο βούτυρο.
Η εξυπηρέτηση ήταν προσεκτική αλλά όχι παρεμβατική, αλλά απαιτεί λίγο περισσότερη εμπιστοσύνη και στιλπνότητα για την επίτευξη παγκόσμιων προδιαγραφών.
Είναι αστείο το γεγονός ότι ο Chef Arnaud Dunand - Sauthier είπε σε άρθρο του πέρυσι ότι αν μπορούσε να πάει οπουδήποτε στον κόσμο για να φάει μόνο ένα γεύμα, θα πήγαινε στο Alain Ducasse au Plaza Athenee στο Παρίσι. Πρέπει να πω ότι μου άρεσε το δείπνο μου στο Le Normandie πολύ περισσότερο από τον Alain Ducasse, καθώς υπάρχει τόσο περισσότερη πρωτοτυπία και δημιουργικότητα.
Ήταν ένα γεύμα που ξύπνησε τη γλώσσα, ικανοποίησε το στομάχι, άνοιξε το μυαλό και θερμαίνει την καρδιά.
Ελπίζουμε να δούμε το Le Normandie να έχει τα τρία αστέρια Michelin στο εγγύς μέλλον!Περισσότερα