Το εστιατόριο είναι σε καλό σημείο με ωραία θέα στην Ακρόπολη η οποία θα είναι καλύτερη το καλοκαίρι που είναι άμεση η θέα χωρίς την παρεμβολή των τζαμιών. Τώρα το χειμώνα μειώνεται η αξία της θεάς.
Τα τραπέζια πλησίον της τζαμαρίας έχουνε πρόβλημα διότι μπαίνει...κρύος αέρας από τα ανοίγματα ο οποίος ενοχλεί. Επομένως, αν κάτσετε στην άκρη να είστε καλά ντυμένοι.
Ο χώρος είναι όμορφος και αρκετά θεαματικός.
Το προσωπικό επαγγελματικά υψηλού επιπέδου.
Το εστιατόριο έχει μενού, το πρώτο για χορτοφάγους στην τιμή των 50 € το δεύτερο με 55 €, πέντε πιάτων και το τελευταίο με 80 € οκτώ πιάτων.
Δεν μπορείς να παραγγείλεις αλά καρτ, τα μενού είναι υποχρεωτικά. Δοκιμάστηκε το πρώτο και το δεύτερο μενού. Άρχισε με μία τάρτα σπανάκι που ήταν πολύ καλή, ακολούθως ήρθε ψωμί ζυμωτό συνοδευομενο από παρθένο ελαιόλαδο, ταραμοσαλάτα πολύ καλή και αναφερόμενο βούτυρο στακας που δε θύμιζε το κλασσικό στακοβούτυρο της Κρήτης.
Το πρώτο πιάτο ήτανε μια σαλάτα λαχανικών στην οποίαν δεν καταλάβαινες τι λαχανικά έτρωγες, πασπαλισμένη με μια κόκκινη σκόνη, πιθανόν παντζάρι. Ακολούθησε για το χορτοφαγικό μενού ένα πιάτο με κομματάκια κουνουπίδι ψητό με κάποια σως χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το δεύτερο μενού είχε γιουβαρλάκια σκορπίνας, τρία μικρά τεμάχια συνοδευόμενα από μια σάλτσα – σούπα με έντονο λεμόνι. Τα γιουβαρλάκια πολύ νόστιμα αλλά η σάλτσα σούπα πολύ ξινή. Για το χορτοφαγικό Μενού μενού ακολούθησε ενα πιάτο λεγόμενο underground το οποίο ήταν άνοστο και δεν έγινε δυνατόν να καταναλωθεί. Στο δεύτερο μενού υπήρχε αρνί το οποίο δυστυχώς λόγω του τρόπου παρασκευης ήταν ιδιαίτερα άνοστο, μύριζε έντονα το κρέας, ούτε αυτό έγινε δυνατόν να καταναλωθεί και ζητήθηκε να αντικατασταθεί και πράγματι, καλοσύνη τους, μας έφεραν ένα πιάτο ορτύκι από το τρίτο μενού αλλά κι αυτό ήταν μισοψημένο και μύριζε το πουλί! Η σως δεν έσωσε την κατάσταση.
Συμπέρασμα: ο χώρος καλός, το προσωπικό ευγενικό, αλλά ο chef στην προσπάθειά του να προσφέρει κάτι καινούργιο και εντυπωσιακό κινήθηκε έξω από τις συνηθισμένες γεύσεις τόσο πολύ, που το αποτέλεσμα ήταν κακό στα κυρίως πιάτα. Όπως πληροφορήθηκα από το προσωπικό, είναι 39 ετών οπότε έχει μέλλον μπροστά του και πιθανόν να βελτιωθεί και να καταλάβει ότι δεν μπορούμε να κινηθούμε πολύ μακριά από τα «γευστικά μας μητρώα» - όπως έλεγε και ο Χρήστος Ζουράρις, ο δειπνοσοφιστής- για να εντυπωσιάσουμε διότι συχνά προκύπτουν τερατουργήματα!Περισσότερα