Γευτείτε τον κόσμο σε μία πόλη: Λονδίνο


Το Λονδίνο είναι πολλά παραπάνω από τα παραδοσιακά fish and chips ή pie and mash. Περπατήστε σε ένα ήσυχο λιθόστρωτο δρομάκι και θα βρείτε μια τρατορία που φτιάχνει φρέσκα ζυμαρικά, ίδια με αυτά στη Νότια Ιταλία. Λίγο πιο κάτω, θα βρείτε ένα εστιατόριο που σερβίρει κάποια από τα καλύτερα dumpling με τσίλι της πόλης. Αυτό το μέρος για το οποίο μιλούν όλοι στο Brixton Village; Θα σας μεταφέρει σε μια άλλη ήπειρο εντελώς.


Νότια
Κάποιοι πηγαίνουν στην Τσαϊνατάουν για ντιμ σαμ, αλλά θα χάσετε ένα κλασικό του Camberwell: Silk Road. Ελάτε για ένα δείπνο αργά το βράδυ (ώρα κλεισίματος στις 23:00) και απολαύστε κάθε είδους νουντλς με τσίλι. Μοιραστείτε ένα πιάτο χειροποίητων νουντλς σε στυλ Xiang με αρνί, τα οποία σερβίρονται σε πικρή σούπα που σας γαργαλάει τα χείλη.
Στο Brixton δεν πρέπει να χάσετε τοChishuru της Adejoké Bakare. Αυτό που ξεκίνησε ως εστιατόριο για δείπνο έχει εξελιχθεί σε ένα μόνιμο σημείο όπου σερβίρονται μοντέρνα πιάτα της Δυτικής Αφρικής. Το μενού εναλλάσσεται και είναι γεμάτο φωτεινές και τολμηρές γεύσεις, που συνοδεύονται πάντα από ρύζι, μπανάνα Plantain και αγγούρι. Υπάρχουν σάλτσες με σκωτσέζικη πιπεριά bonnet—όχι για τους λιγόψυχους—και παιχνιδιάρικα μαγειρευτά.


Βόρεια
Το νιγηριανό εστιατόριο Chuku’s με τάπας, που διευθύνεται από τα αδέρφια Emeka και Ifeyinwa Frederick, εγγυάται ένα ταξίδι στο Τότεναμ. Μοιραστείτε τα αφράτα yam dumpling ή το μοσχαρίσιο ayamase, το οποίο σερβίρεται βουτηγμένο σε σάλτσα πράσινης πιπεριάς. Επίσης, μη χάσετε τις κροκέτες γιαμ και με καπνιστό σκουμπρί, που συνδυάζουν αλάτι, τραγανή αίσθηση και μεγάλες θερμοκρασίες από τη μαρμελάδα του σκωτσέζικου bonnet.
Ταξιδέψτε νότια λίγο μακρύτερα στην Αφγανική κουζίνα στο Islington Green, ένα μικρό, παλιό σημείο με ένα ακόμα πιο μικροσκοπικό μενού. Όλα τα πιάτα εδώ είναι ήπια καρυκευμένα, πλούσια και αυθεντικά, που σας ζητούν να τα στραγγίσετε με αφράτο σπιτικό ψωμί. Παραγγείλετε το τρυφερό αρνί ή μελιτζάνα σε γιαούρτι.



Ανατολή
Τα σαββατοκύριακα, το Khyber Pass στο Manor Park είναι το ιδανικό μέρος για να πάτε στο Βόρειο Πακιστάν. Πηγαίνετε για κοτόπουλο γκάντα γκαρ, εμπλουτισμένο με τζίντζερ, τσίλι και σκόρδο. Τα ντάαλ εδώ είναι αρωματικά και al dente—το τέλειο συμπλήρωμα στο κεμπάπ αρνί peshwari chappli. Και μην παραλείψετε το τσάι kahwa, το οποίο είναι γλυκό και μεθυστικό με κάρδαμο, γαρύφαλλο και κανέλα.
Πηγαίνετε για φαγητό από νωρίς στο Campania και παραγγείλετε το gnudi: τρεις τέλειες σφαίρες από μαλακή ρικότα και φασκόμηλο βουτηγμένο σε βούτυρο. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα scialatielli: παχιά, ζυμαρένια και μακριά, λούζονται με πιπεράτο ελαιόλαδο με σκόρδο και συνήθως περιχύνονται με όποιο οστρακοειδές υπάρχει εκείνη την εβδομάδα.
Ένα πράγμα στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε στο Λονδίνο είναι ότι υπάρχει πάντα μια καλή παμπ σε απόσταση αναπνοής. Σε αυτήν την περίπτωση, θα βρείτε το The Marksman, πολύ κοντά στο Campania. Χρειάζεστε να τσιμπήσετε κάτι ελαφρύ; Παραγγείλετε τα στρείδια με νιφάδες Maldon ή σκάμπι. Πεινάτε; Ένα κλασικό κυριακάτικο ψητό θα σας βοηθήσει. Το μοσχαρίσιο κρέας και η πουτίγκα Γιορκσάιρ για δύο είναι ένας καλός—και χαλαρωτικός—τρόπος για να κλείσετε τη μέρα σας.

Δύση
Η ομάδα πίσω από το ψητοπωλείο Μέσης Ανατολής Berber & Q άνοιξε το Carmel στο Κουίνς Παρκ, ένα εστιατόριο όπου η Μεσόγειος συναντά τη Μέση Ανατολή, το οποίο σερβίρει ισπανικές ντομάτες πασπαλισμένες με σουμάκ, shawarma από κουνουπίδι ψητό με κουρκουμά και agrodolce από ρόδι και ένα πικάντικο, καπνιστό, ψητό κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα. Θα πρέπει να έχετε πάντα δίπλα σας χούμους (κρεμώδες και πικάντικο) με ψωμί za’atar (μαλακό και ζυμαρένιο).
Κατευθυνθείτε νότια από το Κουίνς Παρκ προς το Νότινγκ Χιλ για να απολαύσετε θαλασσινά από τα Δυτικά Νησιά στο Orasay. Αν πρόκειται να πάτε για μεσημεριανό γεύμα, δοκιμάστε το σάντουιτς με κροκέτα ψαριού: τραγανός τηγανισμένος μπακαλιάρος, σος ταρτάρ και τριμμένο λάχανο, όλα μαζί σε ένα ψωμάκι από πατάτα. Το Oyster happy hour είναι μεταξύ 4 και 7 μ.μ. τις καθημερινές, αλλά θα μπορούσατε να μείνετε για δείπνο και να παραγγείλετε το χτυπημένο αυγοτάραχο σε ψωμί από πατάτα.

Κέντρο
Ένα φιλιππινέζικο μπιστρό στην καρδιά του Mayfair, το Sarap Baon, από τον γεννημένο στις Φιλιππίνες σεφ Ferdinand Montoya, εστιάζει στο χοιρινό κρέας. Υπάρχει ένα ολόκληρο γουρούνι γεμιστό με λεμονόχορτο και ρύζι χοιρινού adobo για το τραπέζι, καθώς και escabeche αγγελόψαρου και kare kare σελινόριζας, ένα πλούσιο στιφάδο με φιστίκι φινιρισμένο με λίγη τρούφα. Φροντίστε να παραγγείλετε kale με γάλα καρύδας, το οποίο είναι περιχυμένο με τζίντζερ, τσίλι και σκόρδο.