Πού να πάτε για ποτό στη Βαρκελώνη αυτό το διάστημα


Εάν έχετε πάει ποτέ στη Βαρκελώνη, τότε πιθανόν να έχετε δει τα μοντέρνα μπαρ στις ταράτσες και τα χαλαρά παραλιακά κλαμπ που υπάρχουν διάσπαρτα σε γειτονιές από την Καταλούνια μέχρι τη Μπαρσελονέτα. Και παρόλο που θα τα βρείτε ακόμα εκεί (και αξίζει να τα επισκεφθείτε), η πόλη έχει αναδειχθεί ως ένας πραγματικός προορισμός για ποτό γενικότερα. Η μόδα είναι πλέον ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε πιο ψαγμένα στέκια που είναι κάτι παραπάνω από ένα μπαρ, όπως ρουστίκ wine bar που ειδικεύονται σε γηγενείς ποικιλίες σταφυλιού και παμπ της γειτονιάς που σερβίρουν μπίρες που παρασκευάζονται από τοπικό κριθάρι και λυκίσκο.
Και για πρώτη φορά, οι κορυφαίοι mixologist και σομελιέ του κόσμου αναζητούν στη Βαρκελώνη τις ενδείξεις για το τι να βάλουν στους δικούς τους καταλόγους, από μπύρες μικρών καταλανικών ζυθοποιείων και corpinnat (μια νέα κατηγορία ισπανικού αφρώδους οίνου) μέχρι ποτά με έμφαση σε τοπικά συστατικά, όπως ελαιόλαδο Αρμπεκίνα και ακόμη και tomacon (καταλανικές κρεμάμενες τομάτες).
Έχοντας μετακομίσει πρόσφατα στην πόλη, ήθελα να αναζητήσω αυτά τα νέα μέρη και αυτά που ακολουθούν είναι 5 αντιπροσωπευτικά μαγαζιά.
Το σημείο: Paradiso

Εάν ο Antoni Gaudí είχε σχεδιάσει ένα κοκτέιλ μπαρ, μάλλον θα έμοιαζε με το Paradiso. Κρυμμένο πίσω από ένα κατάστημα που πωλεί παστράμι στην μοντέρνα γειτονιά Ελ Μπορν, αυτό το κρυμμένο μπαρ έχει μια κυματιστή ξύλινη οροφή και μια ελικοειδή μπάρα που θυμίζει τα καμπυλωτά σχήματα του Κάζα Μιλά και άλλων αριστουργημάτων του Γκαουντί. Αλλά το Paradiso έχει στιλ και ουσία και δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι αυτό το μπαρ έχει ταρακουνήσει τη νυχτερινή ζωή της Βαρκελώνης. Φέτος, αυτό το σημείο συνάντησης στέφθηκε νικητής στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο και είναι η πρώτη φορά που ένα μπαρ εκτός Νέας Υόρκης και Λονδίνου κερδίζει την πρώτη θέση.
Τι να παραγγείλετε: Στο Paradiso, το μενού αλλάζει πάντα ανάλογα με το θέμα (το φετινό θέμα ήταν η «εξέλιξη της ανθρωπότητας»). Αλλά το καλύτερο παρασκεύασμα που έχω δοκιμάσει είναι το παντς με γάλα On Fire, φτιαγμένο με ταχίνι, γλυκοπατάτα και σέρι Oloroso από τη Χερέθ ντε λα Φροντέρα.
Το σημείο: ELDiset

Το ElDiset, που βρίσκεται και αυτό στο Ελ Μπορν, είναι ένα χαλαρό wine bar που ασχολείται σοβαρά με τα καταλανικά κρασιά—το 90 τοις εκατό των φιαλών είναι από την περιοχή. Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών όπως η υπό εξαφάνιση ποικιλία Sumoll με μαύρο δέρμα ή το Xarel.lo (μία από τις τρεις ποικιλίες σταφυλιών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή του Cava), οι ενημερωμένοι σερβιτόροι είναι πρόθυμοι να σας δώσουν μια σύντομη περιγραφή. Όσον αφορά το φαγητό, πρέπει να παραγγείλετε μια torrada de pa de vidre ή αλλιώς φρυγανισμένο ψωμί με ζάχαρη. Αυτό που ολοκληρώνεται με ροκφόρ, μαρμελάδα και μήλα φλαμπέ συνδυάζεται υπέροχα με grenache blanc, μια άλλη δημοφιλή τοπική ποικιλία.
Τι να παραγγείλετε: Το μείγμα Pansa blanca και λευκού Grenache από το Testuan Cellar. Φρέσκο και έντονο και ελαφρώς αλμυρό, αποτελεί παράδειγμα του στυλ αρωματικών κρασιών από την Allela, μια μικροσκοπική καταλανική περιοχή χωμένη ανάμεσα στα βουνά και τη θάλασσα.
Το σημείο: La Textil Collective

Αυτό το μαγαζί, που στεγάζεται σε μια παλιά αποθήκη υφασμάτων κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου, είναι μια μοντέρνα παμπ με γυναίκες ιδιοκτήτριες με έμφαση στη μπύρα craft παραγωγής τους, καπνιστές λάγκερ, αυτοκρατορικές μαύρες μπύρες, θολές IPA, ξινές μπύρες για να αναφέρουμε μόνο μερικές. Έχει σικάτη βιομηχανική διακόσμηση και ενδείκνυται για ποτά μετά τη δουλειά, αλλά αξίζει να έρθετε τα σαββατοκύριακα για τα ζωντανά σετ με μουσική από βινύλια, τις περιηγήσεις στο ζυθοποιείο τους και τις συναυλίες στο υπόγειο. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τα ευρηματικά πιάτα σε στιλ τάπας, τα περισσότερα από τα οποία περιλαμβάνουν ζυμωμένα τοπικά ριζώδη λαχανικά.
Τι να παραγγείλετε: Η El Nota σε απόχρωση ρουμπινιού, μια ξινή μπύρα με αρώματα θαλασσινού νερού, ιβίσκου και λάιμ. Είμαι επίσης λάτρης της Drinkin' Not Thinkin, μια μπίρας σε στιλ βελγικής witbier που παρασκευάζεται με αιθιοπική κρύα παρασκευή από το Hidden Coffee Roasters της Βαρκελώνης.
Το σημείο: Sips

Αυτό το ατμοσφαιρικό κοκτεϊλάδικο βασίζεται στην ιστορία της μοριακής γαστρονομίας της Βαρκελώνης για να προσφέρει μια διαδραστική εμπειρία σόου μαγικών. Καθίστε αναπαυτικά στον κομψό χώρο—γεμάτο σκοτεινές αποχρώσεις, βελούδινα καθίσματα και χαμηλό φωτισμό—και παρακολουθήστε καθώς οι mixologist χρησιμοποιούν ξηρό πάγο, blaster αρωμάτων (μια συσκευή που εξατμίζει τα αρώματα και σχηματίζει βρώσιμες φυσαλίδες) και περιστροφικούς εξατμιστές για να φτιάξουν εκπληκτικά ποτά . Τα πάντα σερβίρονται σε περίτεχνα γυάλινα σκεύη κατασκευασμένα από τους ντόπιους καλλιτέχνες Ferran Collado και José Piñero.
Τι να παραγγείλετε: Το θρυλικό κοκτέιλ Olfactory Chamber σερβίρεται σε ένα αυγό σε σχήμα φλαγκόν από λεπτό γυαλί, με υγρό στο κάτω μέρος και βότανα και φυτά να αιωρούνται μέσα. Πέρα από την εμφάνιση, το ποτό είναι και νόστιμο, με γλυκό και γήινο χαρακτήρα.
Το σημείο: Juvé & Camps

Αυτό το οικογενειακό οινοποιείο—ένας από τους πιο φημισμένους παραγωγούς Cava της Ισπανίας—πρόσφατα άρχισε να προσφέρει ιδιωτικές περιηγήσεις στους αμπελώνες της, που βρίσκονται 45 λεπτά από τη Βαρκελώνη στο γραφικό χωριό Sant Sadurní d’Anoia. Αφού περπατήσουν στα αμπέλια και εξερευνήσουν τα αιωνόβια κελάρια, οι επισκέπτες θα μεταφερθούν σε ένα τοπικό εστιατόριο για να απολαύσουν μια σειρά από αφρώδεις οίνους (συμπεριλαμβανομένων των φιαλών των 30 μηνών ωρίμανσης φιαλών του Cava Gran Reserva) σε συνδυασμό με δημιουργικά μεσογειακά και καταλανικά πιάτα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε για τα κρασιά Cava και τις τοπικές οινοπαραγωγικές παραδόσεις προτού ξεκινήσετε για τα καλύτερα wine bar της Βαρκελώνης.
Τι να παραγγείλετε: Αν μόλις ξεκινήσατε να μαθαίνετε για τα Cava, θα θέλετε να πάρετε στα χέρια σας ένα μπουκάλι από το Gran Reserva 2015. Παλαιώνεται στο μπουκάλι για περίπου 42 μήνες και είναι απόδειξη του πόσο έντονο και πολύπλοκο μπορεί να είναι ένα Cava, με νότες μπριός, μπαχαρικών και μελιού, με ένας κρεμώδες φινίρισμα.