μου άρεσε περισσότερο το ότι σε αυτό το ξενοδοχείο πρόσεξαν τη σχέση ποιότητα-τιμή. ωραίο ξενοδοχείο και τα καινούργια δωμάτια στο κεντρικό κτίριο είναι εξαίσια.
- Akti Taygetos Hotel

Βρήκα αυτό το ξενοδοχείο μέσω του internet και με εξέπληξε η χαμηλή τιμή του σε σχέση με παρόμοια που διαμένω συχνά για επαγγελματικούς λόγους. Αποτελεί το ιδανικό μέρος για να ξεκουραστείς και να ηρεμήσεις, ενώ μπορείς να έχεις φαγητό τις καθημερινές το χειμώνα, πράγμα ασυνήθιστο σε ξενοδοχεία της περιφέρειας τέτοιες εποχές. Το πρωινό σερβίρεται με χαμόγελο και οικογενειακή φροντίδα. Είμαι αρκετά χαρούμενος που υπάρχουν ακόμη τέτοιες επιχειρήσεις που χωρίς να μειώνουν τις υπηρεσίες προσφέρουν ιδιαίτερες τιμές σε χαλεπούς καιρούς.
Ήθελα να έχω την Καλαμάτα ως βάση μου για να κάνω ημερήσιες εκδρομές στη Σπάρτη και την Ολυμπία. Έκανα κράτηση από μια γνωστή ιστοσελίδα κρατήσεων για ξενοδοχεία σε πολύ καλή τιμή. Αλλά δεν είχα καταλάβει ότι το ξενοδοχείο είναι στη μέση του πουθενά. Πάνω από μια ώρα με τα πόδια ως την πόλη. Πρέπει οπωσδήποτε να έχετε αμάξι για να μείνετε εκεί, αλλιώς θα κολλήσετε στο ξενοδοχείο.
Πάντως πρέπει να πω ότι τα δωμάτια του ξενοδοχείου ήταν καθαρά, μεγάλα και άνετα. Ο μπουφές του πρωινού είχε ζεστά πιάτα και ήταν πολύ καλύτερος από τα ελληνικά δεδομένα, ό,τι πρέπει το πρωί. Οι υπάλληλοι ήταν φιλικοί και εξυπηρετικοί.
Δε θα ερχόμουν σε περίοδο υψηλής ζήτησης που τα δωμάτια κοστίζουν 150 ευρώ τη βραδιά. Δε νομίζω ότι το ξενοδοχείο αξίζει τόσα. Ίσως να πλήρωνα 90.
Η Καλαμάτα δε μου φάνηκε μια ιδιαίτερα όμορφη πόλη, είναι αρκετά συνηθισμένη.
Το ξενοδοχείο είναι περίπου 10-15 λεπτά από το κέντρο της Καλαμάτας (κάνει περίπου 15 ευρώ με το ταξί για μια διαδρομή) και είναι μπροστά από μια λεωφόρο διπλής λωρίδας. Η παραλία είναι από την άλλη μεριά του δρόμου. Δεν έχει κάτι εκεί γύρω στο οποίο να μπορείτε να πάτε με τα πόδια. Το δωμάτιο έχει ένα έντονο άρωμα... σε βαθμό που είχαμε την μπαλκονόπορτα ανοιχτή και αυτό δε βοήθησε καθόλου. Στη θάλασσα μπροστά έχει πολλές ταβέρνες που έχουν αστικό στυλ. Το ξενοδοχείο είναι 2 αστέρων και εκτός τουριστικής σεζόν έχει 100 ευρώ. Επίσης έχουν συνθετικά μαξιλάρια και λεκέδες στα σκεπάσματα.
Πήγα στην Καλαμάτα με τη γυναίκα μου και τον γιο μας που είναι 6 μηνών. Βρήκαμε αυτό το ξενοδοχείο από το ίντερνετ. Μας έκανε εντύπωση πόσο φτηνό είναι, ενώ είναι ξενοδοχείο 4 αστέρων, οπότε πήρα τηλέφωνο και έκανα την κράτηση. Δεν είναι κακό ξενοδοχείο, αλλά οι φωτογραφίες και το γεγονός ότι είναι 4 αστέρων σού δημιουργούν προσδοκίες ότι θα μείνεις σε ένα τυπικό ξενοδοχείο 4 αστέρων... Αλλά δεν είναι έτσι. Το μπανγκαλόου που πήραμε είχε ένα παλιό μπάνιο που δεν είχε ανακαινιστεί, και δεν είχαμε τη θέα που είχαμε δει στις φωτογραφίες. Είναι και μακριά από το πάρκινγκ, αν και είχε μια πόρτα γκαράζ από πάνω ακριβώς και μια αυλή στην οποία ήταν ένα φορτηγό, στο χώρο του ξενοδοχείου. Επειδή θα μέναμε μόνο δυο βράδια είπαμε να μην ασχοληθούμε. Κάτι καλό είναι ότι είχαν ένα ωραίο κρεβατάκι-πάρκο για το γιο μου. Την επόμενη μέρα πήγαμε να φάμε πρωινό και δε μας άρεσε καθόλου. Είχε μόνο τα πολύ βασικά και πολλά από τα φαγητά ήταν τουλάχιστον 2 ημερών!!! Οι φέτες του ψωμιού ήταν τόσο σκληρές που δε χρειαζόταν να της βάλεις στη φρυγανιέρα... Και η πορτοκαλάδα ήταν απαίσια.
Το τελευταίο πράγμα που δε μου άρεσε καθόλου ήταν το τσεκ άουτ. Ενημέρωσα τη ρεσεψιόν και πλήρωσα γύρω στις 8 το βράδυ, γιατί φεύγαμε στις 5 το επόμενο πρωί. Τους ζήτησα να ανοίξουν την πόρτα του γκαράζ μπροστά από το μπανγκαλόου μου αλλά μου είπαν ότι μόνο ο τεχνικός του ξενοδοχείου είχε το κλειδί!!! Τους ρώτησα τι θα γινόταν σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης και με κοιτούσαν. Τέλος πάντων, πήρα όλα τα πράγματα και τα έβαλα στο αμάξι κάνοντας ολόκληρο γύρο. Γενικά πιστεύω ότι δε θα έπρεπε να είναι ξενοδοχείο 4 αστέρων, αλλά 2, ίσως 3, και δε θα σας πρότεινα να μείνετε εκεί εκτός κι αν δεν έχετε άλλη επιλογή!
Εάν είστε ιδιοκτήτης ή διευθυντής στο Akti Taygetos Resort, εγγραφείτε τώρα για δωρεάν εργαλεία, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την καταχώρισή σας, να ενθαρρύνετε νέες κριτικές και να απαντήσετε σε σχολιαστές.