Μείναμε στο Rembrandt με τη γυναίκα μου για πέντε βράδια όταν επισκεφτήκαμε πρόσφατα το Βουκουρέστι και το προτείνουμε χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, ειδικά σε όσους έρχονται για πρώτη φορά στην πόλη.
Το Βουκουρέστι είναι πολύ ενδιαφέρον, μνημειώδης, αλλά λίγο χαοτική πόλη και σε αυτό το περιβάλλον, το Rembrandt ήταν για μας μια όαση ηρεμίας και άνεσης. Είναι σε πολύ καλή περιοχή, σε μια όμορφη γειτονιά στη συνοικία Lipscani, απέναντι από τη Ρουμανική εθνική τράπεζα. Επειδή είναι σε πεζόδρομο, δεν έχει θόρυβο από την κίνηση. Μείναμε σε ένα από τα δωμάτια business class, στο μπροστινό μέρος του ξενοδοχείου. Το δωμάτιο ήταν πολύ μεγάλο, κι αυτό το εκτιμήσαμε επειδή μείναμε παραπάνω, και είχε κομψή και άνετη επίπλωση, που ταιριάζει με την αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου, (καλή κατασκευή του 1920). Το δωμάτιο είχε και πολύ καλό, δωρεάν ίντερνετ wifi. Το πρωινό ήταν επίσης κορυφαίο. Η προσωπική εξυπηρέτηση που παρέχει το προσωπικό του ξενοδοχείου ήταν φοβερή και ξεκίνησε πριν ακόμα φτάσουμε, αφού έπρεπε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στην κράτησή μας για να περάσουμε ένα σαββατοκύριακο εκτός πόλης, στην Τρανσυλβανία. Το Rembrandt φύλαξε τις αποσκευές μας κατά τη διάρκεια της απουσίας μας εκείνο το σαββατοκύριακο, και αυτό μας διευκόλυνε πολύ. Τέλος, το ξενοδοχείο κανόνισε τη μεταφορά μας από το αεροδρόμιο (ζητήστε τον Emanuel), και σας το προτείνω κι αυτό.
Ελπίζουμε να επιστρέψουμε στο Βουκουρέστι κάποια μέρα και δε θα μέναμε πουθενά αλλού. Το εστιατόριο van Gogh που έχει δίπλα συνεργάζεται με το ξενοδοχείο και σας το προτείνουμε.