Πηγαίνω συχνά στην Κοπεγχάγη και ψάχνω καλά μέρη για να μείνω. Έχω μείνει και σε άλλα κορυφαία ξενοδοχεία της πόλης, αλλά δε φτάνουν με τίποτα το ξενοδοχείο Aksel Hotel Guldsmeden. Το ξενοδοχείο βρίσκεται 5 λεπτά με τα πόδια από το Hovedbanegaarden και βολεύει πολύ γιατί τα τρένα από το αεροδρόμιο σταματάνε εκεί. Η περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο Guldsmeden ήταν παλιά η συνοικία των "κόκκινων φαναριών" της Κοπεγχάγης, αλλά τώρα η περιοχή έχει αλλάξει. Και μάλιστα εδώ είναι που το επίκεντρο της διασκέδασης. Περίπου 10 λεπτά από το ξενοδοχείο είναι το Kødbyen, που έχει πολλά ωραία εστιατόρια, ή μπορείτε να περπατήσετε προς Fredriksberg προς το Vesterbrogade που είναι γεμάτο εστιατόρια. Όταν έφτασα στο ξενοδοχείο, προς μεγάλη μου έκπληξη με υποδέχτηκε η ίδια η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου. Έκανε γρήγορα το τσεκ ιν και ήταν πάντα χαμογελαστή. Συνήθως σε υποδέχονται και με ένα ποτήρι κρασί, αλλά αυτή τη φορά είχαν πολύ κόσμο και το ξέχασαν. Είχα κάνει κράτηση σε μονόκλινο και προς μεγάλη μου έκπληξη είχα και μπανιέρα! Καλή φάση! Κι όλα αυτά κόστιζαν κάτω από 1000 dk. Το μίνι μπαρ ήταν τέλειο, δανικά ποτά, μπύρες και οργανικά σνακ. Κάθε Δευτέρα στο ξενοδοχείο έχει μάθημα γιόγκα στο μικρό τους σπα. Ό,τι κι αν θέλετε οι υπάλληλοι της υποδοχής θα σας εξυπηρετήσουν με ένα χαμόγελο. Το καθιστικό μπροστά στην υποδοχή είναι κι αυτό πολύ ωραίο, ό,τι πρέπει για ένα ποτήρι κρασί. Μη χάσετε το πρωινό - οργανικό, νόστιμο και υγιεινό! Κοστίζει λίγο παραπάνω αλλά αξίζει. Τι να πω - ακόμα και αν είχα τη δυνατότητα να μείνω στο Angleterre ή το ξενοδοχείο St petri, θα έλεγα όχι. Προτιμώ το ξενοδοχείο Aksel !
- Axel Hotel Copenhagen