Εγώ και ο άντρας μου φτάσαμε τυχαία στο ξενοδοχείο Rodini, μετά από ένα μεγάλο ταξίδι με το αμάξι. Δε βρήκαμε κάπου αλλού να μείνουμε: Τα περισσότερα ξενοδοχεία ήταν κλειστά, μάλλον αυτή η σεζόν διήρκεσε λιγότερο λόγω της οικονομικής κρίσης. Ζητήσαμε ένα δωμάτιο με θέα τη θάλασσα. Μας έδωσαν ένα γωνιακό δωμάτιο με μεγάλο μπαλκόνι, εξαιρετικό μπάνιο, χνουδωτές πετσέτες σε διάφορα μεγέθη, παντόφλες, κλιματισμό, ψυγείο. Η θέα στον κόλπο είναι εκπληκτική, έχει πισίνα και έναν υπαίθριο χώρο με μπαρ (ακριβό) στην παραλία. Η παραλία δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, μόνο μια λωρίδα, όπως συνήθως στον Κορινθιακό κόλπο. Καλύτερα να πάτε στο πιο κοντινό κέντρο καταδύσεων. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου ήταν κλειστό, οπότε πήγαμε στον Ψαθόπυργο, που μας το πρότειναν στη ρεσεψιόν, περίπου 2 χλμ προς τα βόρεια, στο δρόμο προς Πάτρα: έχει πάρα πολλές ψαροταβέρνες στην παραλία: Μπορείτε να κάνετε μια βουτιά πρώτα, το νερό είναι πολύ καθαρό και πολύ ωραίο! Φάγαμε στο "Αγκίστρι", και είχε φρέσκο και φτηνό φαγητό.
Το πρωινό στο ξενοδοχείο δεν ήταν και ό,τι καλύτερο, αλλά καλούτσικο.
- Rodini Hotel Patras