Μείναμε στην ακτή Όλους για 5 βράδια και δε θέλαμε να επιστρέψουμε. Περάσαμε υπέροχα. Το προσωπικό ήταν απίστευτα εξυπηρετικό και φιλικό. Η τοποθεσία είναι ιδανική για ταξίδια στην Ελούντα, στην Πλάκα και τη Σπιναλόγκα. Είναι μόνο 5 λεπτά από την πλατεία και το λιμάνι, ήταν ήσυχα και χαλαρά, και είχε μερικά ωραία μπαρ και εστιατόρια εκεί γύρω. Πήραμε και το λεωφορείο για τον Άγιο Νικόλαο, είναι 3 ευρώ με επιστροφή. Το δωμάτιό μας ήταν υπέροχο, πολύ καθαρό και άνετο και από το μικρό μας μπαλκόνι είχαμε θέα στη θάλασσα. Το μπάνιο ήταν άψογο και σύμφωνα με τη φίλη μου (που της αρέσει πολύ η Ελλάδα) ήταν πολύ πολυτελές, και είχε και κουρτίνα στο ντους (που δε βρίσκεις πάντα στα ελληνικά ξενοδοχεία). Και το πρωινο ήταν πολύ ωραίο, μου είπαν ότι δε βρίσκεις συνήθως πρωινό στα ελληνικά ξενοδοχεία. Φάγαμε βραδινό στο εστιατόριο και όλα ήταν πολύ ωραία, το φαγητό ήταν νόστιμο και είχε και ένα ωραίο κρασί της περιοχής - όσο για τη θέα, ήταν ασύγκριτη.
Κάναμε και ένα ωραίο ταξίδι με το τρενάκι σε δυο χωριά στα βουνά που είχαν απίστευτη θέα, πήγαμε σε μια ταβέρνα για μεσημεριανό, μια εκκλησία, ένα ελαιοτριβείο και ήπιαμε ρακή σε ένα μπαρ, και η Karen, η ξεναγός μου, μου έμαθε πολλά για την ιστορία του τόπου. Αν και ήμασταν δυο γυναίκες που ταξιδεύαμε μόνες μας, νιώθαμε απόλυτα ασφαλείς και χαλαρές ανά πάσα στιγμή, δε μας ενόχλησε ποτέ κανείς. Δεν έχω κανένα παράπονο, πραγματικά, και θα ξαναπάμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
- Akti Olous Elounda
- Elounda Akti Olous