Πήγαμε στη Ρώμη για μια ξεχωριστή επέτειο γάμου. Το Raffaello δε μας απογοήτευσε. Το ξενοδοχείο αξίζει όλα τα θετικά σχόλια που έχει λάβει. Περάσαμε πολύ ωραία στη Ρώμη, και το ξενοδοχείο έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο σε αυτό. Η θέα από το δωμάτιο δεν ήταν τίποτα το σπουδαίο, αλλά η Via Urbana ήταν αναπάντεχα ήσυχη. Η μόνη εξαίρεση ήταν μια φορά αργά το βράδυ που ένα τεράστιο σκουπιδιάρικο προσπαθούσε να περάσει από τα αμάξια που ήταν παρκαρισμένα όπως να 'ναι. Είχε πιο πολύ πλάκα να βλέπω αυτούς παρά την τηλεόραση! Αλλά κοιμηθήκαμε μια χαρά. Το δωμάτιο και το μπάνιο ήταν καθαρό και άνετο. Το πρωινό είχε τα συνηθισμένα, αλλά ήταν άφθονο. Και οι σερβιτόρες ήταν πολύ καλές και φιλικές. Και ο καφές ήταν καλός! Το ξενοδοχείο είναι κοντά στο Termini και στο μετρό. Ένα εισιτήριο στο λεωφορείο και/ή στο μετρό για ένα ταξίδι έχει 1 ευρώ, πολύ καλή τιμή. Ακούστε και μια συμβουλή! Αν είστε στο μετρό, μη νομίζετε ότι η στάση Basilico St. P. είναι η Βασιλική του Άγιου Πέτρου. Δεν είναι! Να πάρετε την κόκκινη γραμμή προς Ottaviano, αλλιώς θα χάσετε μισή ώρα στο προάστια. Αυτό δεν άρεσε στη γυναίκα μου!
Τίποτα κακό για το ξενοδοχείο; Βασικά τίποτα, εκτός κι αν είστε μια χορωδία και θέλετε να μπείτε στο ασανσέρ όλοι μαζί. Θα στριμωχτείτε! Και κάτω στο καθιστικό, ο υπάλληλος γεμίζει υπερβολικά το βραστήρα γι' αυτό να έχετε το νου σας! Αλλά αν αυτό είναι η μόνη σας ανησυχία, θα περάσετε όσο καλά περάσαμε κι εμείς. Αν θέλετε McDonalds, έχει δίπλα στο Πάνθεον, που είναι 2000 ετών. Ευτυχώς που δεν είναι και μέσα δηλαδή! Το λεωφορείο 218 πάει στις Κατακόμβες (πρέπει να πάτε - αλλά κλείνει από 12 μέχρι 2).
Περνάει από την Piazza San Giovanni, σταματάει μπροστά από την πλατεία, μέσα από τις αψίδες, περίπου 200 μέτρα μπροστά. Να περάσετε ωραία στη Ρώμη και στο ξενοδοχείο Raffello. Εμείς περάσαμε.