Δεν ήξερα αν ήταν καλή ιδέα να κλείσω ένα ξενοδοχείο μόνο με βάση τις κριτικές στο Trip Advisor αλλά το έκανα και χαίρομαι γι' αυτό! Οι Esther και Lubba ήταν υπέροχοι οικοδεσπότες. Αν και ο ταξιτζής δεν είδε την ταμπέλα με την πρώτη, τελικά βρήκαμε την είσοδο. Απλώς πείτε του να κόψετε ταχύτητα κοντά στο 24! Το ξενοδοχείο είναι σε πολύ καλό σημείο, κοντά στο λιμάνι, αν και η πλαϊνή πόρτα, που πας αφού κάνεις το τσεκ ιν, βγάζει σε ένα αδιέξοδο, σε έναν άδειο δρόμο. (Μπορεί να είναι λίγο τρομακτικό αν περπατάτε μόνοι στις 3 το πρωί, αλλά δεν το κάναμε.) Είναι ο μόνος λόγος που δεν έβαλα 5 στην τοποθεσία. Μόλις ανοίξετε την πόρτα, μπορείτε να ανοίξετε το φως. Δώσαμε μόνο 60 ευρώ τη βραδιά και είχαμε ένα πολύ μεγάλο δωμάτιο, μεγάλη μπανιέρα με πολύ ζεστό νερό, ψυγείο (η Lubba μάς έφερε γάλα), κοινή κουζίνα, σίδερο, πιστολάκι και προτάσεις για το τι μπορούμε να κάνουμε. Μας έκλεισαν ταξί για το αεροδρόμιο (που έρχεται από εκείνο το αδιέξοδο δρομάκι, όχι στην υποδοχή) και φτάσαμε στην ώρα μας, στις 4.45 το πρωί. Θα έμενα άνετα στο ξενοδοχείο Clair οποτεδήποτε. Δυο τετράγωνα πιο δίπλα έχει ένα τέλειο φούρνο (pan au chocolat κάθε πρωί) και απέναντι έχει ένα παντοπωλείο με το καλύτερο γιαούρτι βανίλια και ραβέντι που έχω φάει ποτέ. Αγοράσαμε φρέσκα μούρα, μπανάνες, τυρί και ψωμί και κάναμε πικνίκ για πρωινό και μερικές φορές και για μεσημεριανό στην αυλή/κήπο. (η Lubba μάς έφερε και ένα ανοιχτήρι με 2 ποτήρια κρασιού για καλό και για κακό.) Μας άρεσε πολύ που μέναμε σε ένα ασφαλές, καθαρό μέρος με άνετα κρεβάτια και ξοδεύαμε τα λεφτά μας σε ωραίο φαγητό! Το λεωφορείο για Μονακό (1 ευρώ) ήταν 2 λεπτά αποσταση. Είχε κρύο όταν μείναμε εκεί και το δωμάτιο ήταν ζεστό και είχε πολλές κουβέρτες που τελικά δε χρειαστήκαμε.
Το λατρέψαμε!
- Clair Hotel Nice