Μείναμε στο ξενοδοχείο Arch στο Λονδίνο για μια εβδομάδα, σε ένα δωμάτιο deluxe king.
Αν και το ξενοδοχείο ήταν σικ/μπουτίκ και είναι σε φανταστικό σημείο, το άβολο κρεβάτι και η εξυπηρέτηση που είχε προβλήματα μας άφησαν άσχημη εντύπωση, ενώ κανονικά το ξενοδοχείο είναι ωραίο.
Πρώτα, το κρεβάτι. Δεν είμαστε δύσκολοι, αλλά το κρεβάτι μάς φάνηκε υπερβολικά σκληρό και άβολο, και δε βολευτήκαμε το βράδυ. Ζητήσαμε ένα επιπλέον πάπλωμα για να βάλουμε από κάτω. Και μας έφεραν μια κουρελιασμένη κουβέρτα. Όταν τελικά μας έφεραν το πάπλωμα, βελτίωσε ελάχιστα την κατάσταση.
Δεύτερον, η εξυπηρέτηση. Δεν ήταν και τόσο κακή - απλώς θα περίμενες να είναι ακόμα καλύτερη για ένα δωμάτιο 400-600 δολαρίων. Για παράδειγμα: Ακόμα και αν είχαμε την ταμπελίτσα "μην ενοχλείτε" στην πόρτα, οι υπάλληλοι της καθαριότητας έπαιρναν τηλέφωνο κάθε μέρα για να δουν πότε θα φτιάξουν το δωμάτιο κι έτσι μας ξυπνούσαν και μας ενοχλούσαν.
Ζητήσαμε στην υποδοχή να μας καλέσουν μια μέρα για να μας ξυπνήσουν και δεν το έκαναν.
Και όταν τελικά ήρθαν οι υπάλληλοι της καθαριότητας, δεν έκαναν και τόσο καλή δουλειά. Σπάνια άλλαζαν τα σεντόνια και τις πετσέτες, δεν γέμιζαν το μίνι μπαρ, ούτε καν το χαρτί της τουαλέτας και τα χαρτομάντιλα. Αφού έπρεπε να πάρουμε τηλέφωνο για να τα ζητήσουμε αυτά.
Αν και είχα επαναλάβει τις ημερομηνίες που θα μέναμε όταν φτάσαμε, το ξενοδοχείο νόμιζε ότι θα φύγουμε δυο μέρες νωρίτερα.
Είχα ζητήσει από την υποδοχή να καλέσουν ένα μαγαζί στο οποίο είχα ένα ραντεβού για να τους πουν ότι θα αργήσω, αλλά δεν πήραν τηλέφωνο και το μαγαζί έκλεισε και έχασα το ραντεβού μου.
Και το τηλέφωνο για τους υπαλλήλους της καθαριότητας δε συνδέεται απευθείας.
Αν και είχαν δωρεάν ευρωπαϊκό πρωινό, σπάνια προσφέρουν το χαρτί για να παραγγείλεις, πρέπει να το ζητήσεις.
Οι υπάλληλοι της καθαριότητας μια μέρα πήραν το μαξιλάρι του μπάνιου και δεν το αντικατέστησαν.
Το δωμάτιο ήταν όμορφο αλλά δεν είχε θέα. Η τηλεόραση είχε εκατοντάδες κανάλια. Αυτό μας άρεσε. Έχουν ασύρματο ίντερνετ αλλά δε λειτουργεί όλη την ώρα. Το μπάνιο ήταν καθαρό και καινούργιο αλλά όχι τόσο, όσο περιμέναμε. Το ντους είναι μέσα στη μπανιέρα, όχι ξεχωριστά. Είναι ωραίο που έχουν τηλεόραση στο μπάνιο. Πιάνει 20 κανάλια.
Το ξενοδοχείο είναι σε πολύ καλό σημείο - 2 τετράγωνα βόρεια από τη Marble Arch, και μπορείτε να πάτε με τα πόδια στη Mayfair τη Marleybone και την Oxford Street. Το γυμναστήριο φαινόταν ωραίο (μοντέρνο, καθαρό) αλλά δεν άξιζε τον κόπο. Δεν είχε βαράκια, μόνο ένα άθλιο μηχάνημα τύπου soloflex. Είχε μηχάνημα κωπηλασίας και διαδρόμους και cross-trainer. Και ένα γελοίο μηχάνημα αντίστασης τύπου new-age, με καλώδια, που ήταν άχρηστο.
Δε φάγαμε στο εστιατόριο HUNTER86 αλλά παραγγείλαμε μια πίτσα από την υπηρεσία δωματίου ένα βράδυ. Δεν την είχαν ψήσει καλά και δεν ήταν και τόσο καλή.
Γενικά είναι καλό ξενοδοχείο όσον αφορά την τοποθεσία και την εικόνα του, αλλά δεν αξίζει το κόστος του.